У Раді Федерації РФ пообіцяли симетричну відповідь на висилання російських дипломатів зі США та Європи

Костянтин Косачов: На вибачення сподіватися не варто, не для цього затіяна ця підла гра
Фото: Костянтин Косачов / Facebook

Голова комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачов заявив, що Росія у відповідь буде висилати зі своєї території дипломатів доти, доки країни, які вводять санкції проти РФ, "не схаменуться і не отямляться".

Росія відповість на висилання своїх дипломатів із США та інших країн, виславши з території РФ аналогічну кількість дипломатів. Про це заявив 26 березня голова комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачов на своїй сторінці у Facebook.

"Пропоную читати ці новини так: "США прийняли рішення про висилання 60 російських дипломатів із США і про висилання 60 американських дипломатів із Росії". "США ухвалили рішення про закриття однієї російської консульської установи у США й однієї американської консульської установи в Росії". "Польща ухвалила рішення про висилання чотирьох російських дипломатів із Польщі та чотирьох польських дипломатів із Росії", – заявив голова комітету.

На думку Косачова, Росія буде симетрично реагувати на висилання дипломатів доти, доки її опоненти не зупиняться.

"Тільки так, доки не прокинуться і не отямляться. На вибачення сподіватися не варто, не для цього затіяна ця безпрецедентно брудна і підла гра", – заявив сенатор.

Сьогодні стало відомо, що президент США Дональд Трамп наказав вислати з країни 60 російських дипломатів. Крім того, Сполучені Штати закривають Генконсульство РФ у Сіетлі у зв'язку з отруєнням колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля у Великобританії.

14 країн – членів Європейського союзу також прийняли рішення вислати російських дипломатів, пов'язаних зі спецслужбами. Україна також вишле 13 російських дипломатів.