У Росії 70-річного науковця засудили до 12 років колонії за статтею про держзраду

Засуджений гідроакустик із Владивостока Віктор Корольов не визнає своєї провини

Фото: depositphotos.com

Приморський крайовий суд РФ ухвалив вирок у справі про держзраду щодо підозрюваного у переданні іншій державі таємних відомостей про гідроакустичні системи виявлення підводних човнів. Про це 7 лютого повідомляє пресслужба суду.

Підсудного, чийого імені не називають, засудили до 12 років позбавлення волі у колонії суворого режиму та штрафу в розмірі 300 тис. руб. (приблизно 111 тис. грн). Фабули справи не розкривають, оскільки її матеріали проходять під грифом "цілком таємно".

За даними джерела ТАСС, ідеться про науковця-гідроакустика із Владивостока Віктора Корольова, якого 2019 року заарештували за підозрою в держзраді.

Адвокат Корольова Іван Павлов, коментуючи ухвалення вироку, заявив, що своєї провини науковець, у якого хворе серце, не визнав, повідомляє Telegram-канал "Канал собаки Павлова".

Захисник стверджує, що його підзахисний протягом 15 років займався контррозвідкою та виконував завдання російських спецслужб.

Контекст:

За даними (.xls) судового департаменту при Верховному суді РФ, 2020 року в Росії було ухвалено сім вироків у справах про держзраду. Усі фігуранти дістали реальні строки ув'язнення – від п'яти до 20 років. Судової статистики за підсумками 2021 року поки що немає.