У російському Бєлгороді пролунали вибухи, знайшли уламки ракет С-300. Губернатор заявив, що працювала система ППО

Бєлгородські пабліки повідомляють про пошкодження
Фото: Жесть Белгород / Telegram
У російському обласному центрі Бєлгород, який розташований неподалік кордону з Україною, 14 березня пролунали вибухи, зокрема в районі аеропорту. Про це повідомив Telegram-канал "Белгородский осведомитель".

"Після вибухів було видно спалах у районі аеропорту. Перед цим щось пікірувало", – написали там.

На ще одному відео знято щось схоже на запуск ракети комплексу С-300 (ними російські окупанти регулярно обстрілюють Харківську область зі своєї території) із подальшим її падінням із вибухом.

Пізніше місцеві пабліки написали, що на місці вибухів знайшли справді уламки від ракет С-300.

Скріншот: БЕЛГОРОДСКИЙ ОСВЕДОМИТЕЛЬ / Telegram

Інцидент прокоментував у Telegram губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков. За його версією, над Бєлгородом та Бєлгородським районом нібито системи протиповітряної оборони збили три ракети.

"Наслідки уточнюють. Один з уламків влучив у житловий сектор у місті Бєлгороді. Є пошкодження. Усі оперативні служби і голова міста Валентин Демидов виїхали на місце. Пошкодження від уламків зафіксовано й у кількох домоволодіннях Бєлгородського району", – написав Гладков.

Контекст:

Влада Бєлгородської області, з території якої російські окупанти обстрілюють територію України, неодноразово говорила, що прикордонні райони нібито обстрілюють із боку України.

Гладков регулярно заявляє про "роботу системи ППО", яка нібито збиває по три ракети.