У Саудівській Аравії хочуть побудувати екомісто без доріг і вулиць

Очікують, що екомісто має принести Саудівській Аравії приблизно $48 млрд
Фото: depositphotos.com
У першому кварталі цього року в Саудівській Аравії почнеться будівництво екологічного міста The Line. Його буде оснащено штучним інтелектом, забудовами, які працюють на природній енергії, а також у ньому не буде автомобілів.

Саудівська Аравія планує побудувати на північному заході країни екомісто The Line без машин, вулиць і викидів вуглецю. Про це повідомляє агентство ANBA.

Спадкоємний принц країни Мухаммед бін Салман під час телезвернення повідомив, що The Line буде містом-мільйонником протяжністю 170 км. За його словами, у місті збережеться 95% природи, яка спочатку була на відведеній під будівництво території.

Салман підкреслив, що в місті "не буде автомобілів, вулиць і викидів вуглецю".

Як зазначає ANBA, в пішохідному місті з'являться такі об'єкти, як школи, медичні центри і зелені насадження, а також високошвидкісний громадський транспорт – очікують, що поїздка в межах міста займе не більше ніж 20 хвилин.

Нове місто буде оснащено штучним інтелектом, а всі його будівлі працюватимуть на поновній енергії. Отже, The Line стане першим так званим вуглецево-позитивним містом, інфраструктура якого поглинає більше вуглекислого газу, ніж було витрачено для її забезпечення.

Будівництво The Line почнеться в першому кварталі 2021 року, його фінансуватиме Державний інвестиційний фонд Саудівської Аравії, спрямований на диверсифікацію економіки країни. До 2030 року проєкт має створити 380 тис. робочих місць і принести країні приблизно $48 млрд.

Відео: NEOM / YouTube