У США поранили з пістолета чотирирічну племінницю Флойда, на поліцейських чекали майже чотири години

Куля влучила в Аріанну вночі, коли вона спала

Фото: Mycah Hatfield / Twitter

У Г'юстоні (штат Техас, США) 1 січня унаслідок стрілянини дістала вогнепальне поранення чотирирічна Аріанна Делейн – племінниця афроамериканця Джорджа Флойда, який загинув у травні 2020 року під час затримання поліцейським. Про це 5 січня повідомляє NBC News.

Невідомий кілька разів вистрілив по будинку, де проживають Аріанна, ще одна дитина та четверо дорослих, куля влучила дівчинці, яка спала, у тулуб. У лікарні дитину прооперували, зараз стан її здоров'я стабільний.

"Моя дочка схопилася і сказала: "Тату, мене вдарили", я був у шоці, поки не побачив кров і не зрозумів, що моя чотирирічна дочка справді постраждала", – розповів батько дівчинки Деррік Делейн, додавши, що поліцейських довелося чекати майже чотири години, повідомляє ABC13.

Очільник поліції Г'юстона Трой Фіннер повідомив у Twitter, що ініціював внутрішнє розслідування у зв'язку з неоперативним реагуванням правоохоронців на стрілянину.

"Прошу місто і надалі молитися за якнайшвидше одужання дитини і допомогти у розслідуванні, щоб якомога швидче заарештувати зловмисника", – написав він.

Контекст:

Флойд помер 25 травня 2020 року незабаром після затримання поліцейськими, офіцер поліції американського міста Міннеаполіс Дерек Шовін під час затримання утримував свою ногу на його шиї. Патрульні підозрювали Флойда в тому, що він розплатився підробленою 20-доларовою купюрою. Загибель афроамериканця призвела до хвилі протестів проти расової нетерпимості в усьому світі.

Шовіна заарештували 29 травня, судекспертиза підтвердила, що смерть Флойда настала внаслідок задушення. Заарештованим у справі Флойда експоліцейським Александеру Куенгу, Томасу Лейну і Ту Тао суд призначив заставу у розмірі $750 тис. кожному. Лейн вийшов на волю 10 червня, Куенг – 20 червня, Тао – 4 липня. Шовін вийшов під заставу у розмірі $1 млн 7 жовтня.

У квітні 2021 року суд присяжних визнав Шовіна винним за всіма трьома пунктами обвинувачення – умисне вбивство другого ступеня (без обтяжливих обставин), ненавмисне вбивство та вбивство третього ступеня. Шовіна знову взяли під арешт, у червні його засудили до 22,5 років ув'язнення. Через добру поведінку експоліцейського, якому зараз 45 років, його можуть звільнити умовно-достроково після відбуття приблизно 15 років ув'язнення, писало Associated Press.