У США затвердили нового главу міністерства внутрішньої безпеки. Уперше ним став латиноамериканець

Майоркас керував службою громадянства та імміграції США під час президентства Обами

Фото: ЕРА
Алехандро Майоркас буде першим латиноамериканець і іммігрантом, який очолить відомство. За нього проголосувало 56 сенаторів, 43 виступили проти.

Сенат США затвердив кандидатуру Алехандро Майоркаса на пост глави міністерства внутрішньої безпеки, повідомив американський телеканал CNN 2 лютого.

Майоркас стане першим латиноамериканець і іммігрантом, який очолить відомство. За нього проголосувало 56 сенаторів, 43 виступили проти.

Новий очільник міністерства матиме важливе значення в новій адміністрації. Очікують, що він швидко почне змінювати імміграційну політику, запроваджену адміністрацією колишнього президента США Дональда Трампа. Також він керуватиме реакцією на пандемію коронавірусної інфекції та відповідатиме на загрози національній безпеці Сполучених Штатів.

Майоркас був директором служби громадянства та імміграції США, агентства у складі міністерства внутрішньої безпеки за 44-го президента Сполучених Штатів Барака Обами.

У цьому відомстві не було глави відтоді, як навесні 2019 року колишній президент США Дональд Трамп звільнив міністерку внутрішньої безпеки Кірстен Нільсен.

Майоркас – юрист кубинського походження й один із головних архітекторів імміграційної програми США під назвою "Відкладені дії після прибуття дітей" (Deferred Action for Childhood Arrivals).