У Тель-Авіві стався теракт, серед поранених є українка – посол

Посол зазначив, що постраждала має подвійне громадянство
Фото: EPA

Громадянку України було поранено 1 жовтня під час теракту в ізраїльському Тель-Авіві, коли озброєні чоловіки вбили сімох людей, заявив 2 жовтня в ефірі національного телемарафону посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук. Про це повідомляє "Суспільне", яке транслює марафон.

"Серед жертв теракту в [Тель-Авівському районі] Яффо, який відбувся вчора перед [ракетною] атакою Ірану, – семеро загиблих і 16 поранених, і серед поранених одна жінка має подвійне громадянство, тобто має український паспорт", – сказав український дипломат.

Він зазначив, що інформацію про поранену українку ізраїльська поліція передала посольству України вранці.

Корнійчук наголосив, що, за попередньою інформацією, життю постраждалої нічого не загрожує.

На консульському обліку в Ізраїлі перебуває приблизно 15 тис. українців, заявив Корнійчук. За його даними, "загалом їх набагато більше".

Контекст:

The Times of Israel писала, що теракт у Тель-Авіві скоїло двоє чоловіків, один із яких був озброєний ножем, а другий – вогнепальною зброєю. Вони почали напади в рейковому транспорті і продовжили, пересуваючись пішки.

За даними поліції, їх застрелили місцеві жителі разом із представниками служби безпеки, нападників ідентифікували як 19- і 25-річного палестинців із Західного берегу річки Йордан. Влада зазначає, що на території Ізраїлю вони перебували без дозволу.