У Великобританії обмежать рекламу шкідливої їжі

Обмеження на рекламу шкідливої їжі запровадять через проблему ожиріння у Великобританії
Фото: depositphotos.com
З 2022 року у Великобританії заборонять виставляти нездорову їжу на касах і проводити рекламні акції формату "купи один – отримай другий безплатно" для такої їжі.

З квітня 2022 році у Великобританії заборонять низку рекламних акцій продуктів і напоїв із високим вмістом жирів або цукру. Про це повідомляє уряд країни.

До списку продуктів, щодо яких застосують заборону, увійшли шоколад і солодощі, чипси, безалкогольні напої, солодкі, молочні або соковмісні напої, торти, випічка, пудинги, печиво, крупи, йогурти, піца, готові страви.

Зокрема, заборонять виставляти нездорову їжу на касах і проводити рекламні акції формату "купи один – отримай другий безплатно" або "купи два – отримай три" для такої їжі. Також закладам харчування заборонять безплатні солодкі напої.

Схожі правила застосовуватимуть і щодо вебсайтів: заборонять розміщувати посилання для продажу нездорової їжі на домашніх сторінках сайтів або на сторінках оформлення замовлення та оплати.

Обмеження на розміщення нездорової їжі встановлено для магазинів площею понад 185 м2, за винятком спеціалізованих роздрібних магазинів, таких як магазини шоколаду.

Таке рішення влади пов'язане з проблемою масового ожиріння. Наприклад, в Англії 63% дорослих мають надлишкову вагу або живуть з ожирінням, а третину дітей випускають із початкової школи з надмірною вагою або ожирінням. Окрім того, лікування захворювань, пов'язаних з ожирінням, обходиться державі в £6 млрд (228 млрд грн) на рік.