У Великобританії починають прищеплювати третьою дозою COVID-вакцини

Перевагу для бустерного уколу віддають мРНК-вакцинам – від Pfizer або Moderna
Фото: EPA
У Великобританії громадянам почнуть вводити бустерні дози вакцини проти COVID-19. Про це повідомив телеканал Sky News.

Третю дозу будуть пропонувати людям від 50 років, тим, хто перебуває у будинках для людей похилого віку, а також працівникам галузі охорони здоров'я та соціальної допомоги.

Перевагу для бустерного уколу віддають мРНК-вакцинам – від Pfizer або Moderna. Ті, хто не може вакцинуватися мРНК-вакциною через алергію, можуть зробити щеплення AstraZeneca.

Об'єднаний комітет з вакцинації та імунізації Великобританії додав, що третю дозу не слід вводити раніше, ніж за шість місяців після того, як людина зробила друге щеплення.

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року ВООЗ оголосила поширення коронавірусу пандемією.

На тлі поширення штаму коронавірусу "Дельта" деякі країни почали вводити третю бустерну дозу вакцини своїм громадянам, зокрема Ізраїль, Німеччина, Бразилія і США.

Гендиректор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус закликав ввести мораторій на проведення ревакцинації проти коронавірусної інфекції третьою дозою препаратів хоча б до кінця вересня, щоб дати можливість вакцинувати щонайменше 10% населення в усіх країнах.