У Великобританії вакцинували проти COVID-19 три чверті дорослого населення

Усього у Сполученому Королівстві ввели понад 86,6 млн доз препаратів проти COVID-19
Фото: EPA
За даними уряду Великобританії станом на 9 серпня, у країні дві дози вакцини проти коронавірусу ввели приблизно 39,6 млн осіб, або орієнтовно 75% населення віком понад 18 років.

Усього у Сполученому Королівстві ввели понад 86,6 млн доз препаратів проти COVID-19, понад 47 млн осіб (89%) зробили перший укол.

Прем'єр-міністр країни Борис Джонсон закликав британців, яких іще не вакцинували, якомога швидше записатися на щеплення, щоб захистити себе та близьких і "дозволити всім безпечно користуватися нашими свободами", повідомляє BBC.

Зокрема, до кінця вересня жителям Великобританії буде потрібна повна вакцинація проти COVID-19, щоб відвідувати нічні клуби та інші заходи з великим скупченням людей.

Як заявили в уряді, дві дози вакцин від Pfizer/BioNTech або AstraZeneca забезпечили понад 90% захисту від госпіталізації через штам коронавірусу "Дельта", який домінує у Сполученому Королівстві.

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За даними ВООЗ станом на 9 серпня, у світі підтвердили понад 202,6 млн випадків COVID-19, 6,07 млн – у Великобританії.

Згідно з інформацією уряду, у Великобританії вакцинують населення препаратами проти коронавірусу від Pfizer/BioNTech (із 8 грудня 2020 року), Oxford/AstraZeneca (із 4 січня 2021 року) і Moderna (із 7 квітня).