У Великобританії виявили "бразильський" штам коронавірусу

Великобританія посідає п'яте місце у світі за кількістю тих, хто заразився коронавірусом
Фото: EPA
Три випадки "бразильського" штаму коронавірусу підтвердили у Великобританії, ще три  у Шотландії.

У Великобританії підтвердили перші випадки "бразильського" штаму коронавірусу SARS-CoV-2. Про це повідомила пресслужба Служби громадської охорони здоров'я Великобританії.

У країні виявили до шести випадків цього штаму: три – у Великобританії і три – у Шотландії.

У службі зазначили, що варіант P.1 позначили як такий, що "викликає занепокоєність".

"Він розділяє деякі важливі мутації з варіантом, уперше ідентифікованим у Південній Африці (B.1.351), таким як E484K і N501Y. Є імовірність, що цей варіант може гірше реагувати на сучасні вакцини, але для розуміння цього потрібна додаткова робота",  ідеться в повідомленні.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За даними американського Університету Джонса Гопкінса, Великобританія посідає п'яте місце у світі за кількістю тих, хто заразився коронавірусом: у країні підтвердили 4,2 млн випадків COVID-19, померло 123 тис. людей.

За даними американського Центру з контролю і профілактики захворювань (CDC), уперше бразильську мутацію P.1 виявили у чотирьох мандрівників із Бразилії, яких протестували під час планового обстеження в аеропорту "Ганеда" (Токіо, Японія). 26 січня "бразильський" штам виявили у США. До цього були відомі "британський" і "південноафриканський" мутовані штами коронавірусу.