Українські військові беруть участь у міжнародних навчаннях Agile Spirit у Грузії

Навчання Agile Spirit 2021 проводитимуть у п'яти локаціях
Фото: ВМС ЗС України / Facebook

У Грузії 26 липня стартували міжнародні навчання Agile Spirit 2021, у яких беруть участь українські морські піхотинці. Про це у Facebook повідомила пресслужба Військово-морських сил Збройних сил України.

Навчання Agile Spirit у Грузії проводять удесяте. Цьогоріч у них бере участь понад 2500 військових із 15 країн – членів НАТО і країн-партнерів, серед них: Грузія, США, Великобританія, Україна, Польща, Румунія, Туреччина, Латвія, Естонія, Німеччина, Азербайджан, Іспанія, Канада, Італія і Литва.

У ВМС України підкреслили, що Agile Spirit 2021 є наймасштабнішими за всю історію їхнього проведення.

"Головна мета Agile Spirit 2021 полягає у вдосконаленні взаємодії між силами країн – членів НАТО та країн-партнерів, зміцненні оперативних можливостей під час планування та проведення операцій у багатонаціональному середовищі, покращенні співпраці у сфері міжнародної безпеки", – зазначили в повідомленні.

Фото: ВМС ЗС України / Facebook

Agile Spirit відбудуться в п'яти локаціях – на території другої піхотної бригади в Сенакі, полігоні Сорта/Екі, стрілецькому полігоні Орфоло, полігоні Вазіані та військовому аеродромі Вазіані.

"Від України в навчаннях беруть участь військовослужбовці зведеної роти окремого батальйону морської піхоти, а також офіцери управління окремої бригади морської піхоти та командування морської піхоти з різних напрямів", – уточнили в релізі.