Ультраправа партія "Альтернатива для Німеччини" подала позов на Меркель за її міграційну політику

Партія вимагає від суду перевірити законність рішення Меркель про відкриття для біженців кордону з Австрією
Фото: ЕРА

Націоналісти з партії "Альтернатива для Німеччини" вважають, що якщо виграють суд у канцлера Ангели Меркель щодо її міграційної політики, вона має піти у відставку.

Німецька партія ультраправих "Альтернатива для Німеччини" подала у Федеральний конституційний суд скаргу на міграційну політику канцлера Ангели Меркель, повідомляє місцеве видання Zeit.

Юрист партії Штефан Бранднер розповів, що скарга була подана в Конституційний суд ще 14 квітня.

На думку ультраправих, уряд Німеччини порушив право участі Бундестагу у розробці міграційної політики. Партія вимагає від суду перевірити законність рішення Меркель про відкриття для біженців кордону з Австрією, ухваленого у вересні 2015 року.

На думку юриста партії, якщо "Альтернатива для Німеччини" виграє суд, то ця ситуація "може змінити світ". Він переконаний, що в такому разі Меркель має подати у відставку.

Чи буде суд розглядати позов і коли, поки що невідомо.

Згідно з міграційною політикою Меркель, менш ніж за півтора року притулок у Німеччині надали понад 1,5 млн осіб із Сирії, Лівії та Афганістану.

У вересні 2017 року ультраправа партія "Альтернатива для Німеччини" посіла третє місце на виборах у Бундестаг, набравши приблизно 13% голосів виборців.