Упродовж доби російська армія завдала 397 ударів по восьми містах і селах Запорізької області. Є загиблий і поранені – ОВА

Наслідки російської атаки на Запорізьку область
Фото: Іван Федоров / Запорізька обл / Запоріжжя / Telegram

У Запорізькій області впродовж доби унаслідок російських обстрілів загинув чоловік, ще семеро людей дістали поранення. Про це 25 вересня в Telegram повідомив начальник Запорізької ОВА Іван Федоров.

За його інформацією, 55-річний чоловік загинув унаслідок російської атаки на Пологівський район, а семеро людей дістали поранення під час обстрілу Запоріжжя.

Загалом упродовж доби російські війська завдали 397 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області.

Авіацію застосовували для ударів по Запоріжжю, Левадному, Білогір’ю та Новоандріївці.

239 БПЛА різної модифікації атакували Гуляйполе, Новоандріївку, Роботине, Малу Токмачку, Левадне й Малинівку.

Відомо про 202 випадки руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури, ідеться в повідомленні.

Контекст:

Після повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року російські окупаційні війська захопили частину території Запорізької області. Обласний центр їм захопити не вдалося.

Окупанти регулярно обстрілюють підконтрольні Україні населені пункти Запорізької області. Пізно ввечері 22 вересня окупанти вперше завдали ударів по Запоріжжю КАБ, зазначали в ОВА.

Пізно ввечері 23 вересня окупанти знову вдарили по Запоріжжю, вбивши людину. У ПС ЗСУ перед цим попереджали про запуски окупантами коригованих авіабомб на Запоріжжя.

Російські окупаційні війська в період із 21.30 до 21.52 24 вересня завдали чотирьох ударів (попередньо – коригованими авіабомбами) по території Запоріжжя.