В Естонії створили спрей проти коронавірусу

В Естонії підтвердили 133 тис. випадків COVID-19
Фото: pixabay.com
Естонські учені створили назальний спрей, що захищає проти коронавірусної інфекції, його ефективність довели лабораторно. Про це 1 серпня проінформував Postimees.

Дослідження показали, що спрей, який дістав назву BioBlock, ефективний як проти вихідного уханського штаму COVID-19, так і проти "британського", "південноафриканського", "бразильського" штамів, а також проти виявленого в Індії штаму "Дельта".

Творці препарату розповіли, що спрей тестують на вплив проти інших варіантів коронавірусної інфекції, які "ще не набули широкого поширення".

Видання зазначає, що юридично препарат не є ліками, але інформація про нього (зокрема на упаковці) погоджена з міністерством охорони здоров'я країни.

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Станом на 1 серпня, за даними американського Університету Джонса Гопкінса, у світі підтвердили 198,2 млн випадків коронавірусної інфекції, померло 4,2 млн пацієнтів із COVID-19. В Естонії ці показники становлять відповідно 133,7 тис. і 1272.