В Іспанії виявили новий штам коронавірусу. Відомо про чотирьох інфікованих

В Іспанії підтверджено перші випадки інфікування новим штамом коронавірусу
Фото: EPA
Заступник глави департаменту охорони здоров'я Мадрида Антоніо Сапатеро повідомив, що в Іспанії станом на 26 грудня підтверджено чотири випадки інфікування новим штамом коронавірусу. Ще три ймовірні випадки вивчають.

У Мадриді зафіксували щонайменше чотири випадки інфікування новим штамом коронавірусу, який у середині грудня виявили у Великобританії. Про це 26 грудня заявив заступник глави департаменту охорони здоров'я Мадрида Антоніо Сапатеро, повідомляє El Mundo.

За його словами, троє інфікованих – члени однієї сім'ї – батько, мати і сестра, їхній родич недавно прибув із Британії, але його інфікування поки не підтвердили. Четвертий випадок не пов'язаний із цією сім'єю. Його зафіксували у 20-річного громадянина, який прилетів із Лондона 20 грудня.

Сапатеро зазначив, що ці підтверджені випадки є першими, виявленими в Іспанії. Вивчають ще три ймовірні випадки інфікування новим штамом.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. Від початку пандемії в Іспанії коронавірусом заразилося понад 1,8 млн осіб, із них понад 49,8 тис. померло.

Про виявлення нового типу коронавірусу, через який темпи поширення захворювання в деяких регіонах Великобританії різко зросли, 15 грудня повідомив міністр охорони здоров'я Сполученого Королівства Метт Генкок. До того моменту в країні підтвердили понад 1 тис. випадків зараження новим видом вірусу у 60 районах країни.

Головний санітарний лікар Британії, радник британського уряду з медицини Кріс Вітт говорив про високу швидкість поширення нового типу коронавірусу. Прем'єр-міністр країни Борис Джонсон заявив, що новий штам може бути заразнішим на 70%. Водночас, за словами Вітта, доказів, що новий штам коронавірусу призводить до вищого рівня смертності, наразі немає.