В Італії підпалили віллу російського пропагандиста Соловйова

Євросоюз заборонив Соловйову в'їзд на свою територію та заморозив активи
Фото: Владимир Соловьев / Facebook
В італійському муніципалітеті Менаджіо 6 квітня підпалили віллу російського пропагандиста Володимира Соловйова. Про це повідомило агентство АNSA.

Пожежа сталася на віллі біля озера Комо, яку заарештувала влада Італії. Вогонь помітили перехожі, вони викликали рятувальників і карабінерів.

За попередніми даними, це був умисний підпал. Для розпалювання вогню використали шини.

"Пожежу, що почалася рано вранці, негайно загасила пожежна команда. Це була б лише демонстраційна акція, яка завдала обмеженої шкоди віллі Соловйова в Ловено-ді-Менаджіо", – зазначили журналісти.

За їхніми даними, поліція вивчає записи з відеокамер.

Контекст:

Соловйов працює на телеканалі "Россия 1". 23 лютого Євросоюз увів проти нього санкції. У заяві ЄС ішлося, що телеведучий "відомий своїм вкрай ворожим ставленням до України та вихвалянням російського уряду". "Отже, він відповідає за підтримку дій або політики, які підривають територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України", – зазначили у ЄС.

Євросоюз заборонив йому в'їзд на свою територію та заморозив активи.

Після цього влада Італії заявила про заморожування активів Соловйова на €8 млн. Зокрема, наклали арешт на віллу вартістю €6,5 млн у комуні П'янелло-дель-Ларіо (Ломбардія) та інші об'єкти нерухомості в Менаджіо та Гріанте, а також два автомобілі.