В Італії почали розроблення власної вакцини проти COVID-19

В Італії підтверджено понад 2,5 млн випадків COVID-19
Фото: EPA
Глава італійського фармакологічного агентства Джорджіо Палу заявив, що Італії потрібна національна система вакцинації.

В Італії у вересні 2021 року планують презентувати власну вакцину проти коронавірусу. Про це 27 січня заявив Sky TG24 глава італійського фармакологічного агентства (AIFA) Джорджіо Палу.

За його словами, у вересні можна буде вакцинувати кілька мільйонів осіб. Препарат розробляє італійська компанія ReiThera.

"Вакцина ReiThera – чудова ініціатива для Італії, але також і для багатьох дослідників, тому що нашій країні потрібна національна система вакцинації", – заявив він.

Палу зазначив, що Італія вакцинувала найбільше громадян серед країн – членів ЄС, але потерпає через затримки доправлення вакцини від Pfizer. У компанії AstraZeneca також повідомили, що доправлять Італії меншу кількість доз власної вакцини, ніж планували, додав Палу.

У країнах Європейського союзу 27 грудня 2020 року офіційно стартувала масова вакцинація проти коронавірусу. Вакцинують людей препаратом від Pfizer – BioNTech і Moderna

За даними ВООЗ на 26 січня 2021 року, у світі 63 вакцини проти COVID-19 є кандидатами на клінічну оцінку препарату. Тривають доклінічні випробування 173 вакцин.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемієюЗа даними американського Університету Джонса Гопкінса станом на 28 січня, зараз в Італії підтверджено понад 2,5 млн випадків хвороби, померло від неї 86,8 тис. осіб, а вилікувалося – понад 1,9 млн.