В Італії відкрили перший український музей "Україна"

У музеї виставлено автентичні українські вбрання, колоритні писанки, ляльки-мотанки
Фото надав "Міжнародний фонд розвитку"

В італійській Болоньї 5 грудня відкрили перший український музей "Україна". Про це повідомляє громадська організація "Міжнародний фонд розвитку".

Організатором музею стала місцева італійсько-українська асоціація. На відкриття приїхали керівники всіх українських діаспор Італії – із Мілану, Брешії, Бальзамо, Неаполя, Верони, Ломбардії та інших міст.

Музей урочисто відкрив полтавський кобзар Юрій Фединський разом із представниками духовенства, гостями з інших італійських міст та директивним складом місцевої асоціації.

Музей розташований за адресою: вулиця Сан Донато, 149 на території клубу ІІ Casalone. За задумом організаторів музею "Україна", він має продемонструвати українську культуру XIX–XX століть.

Музей складається із трьох кімнат. У першій кімнаті відвідувачі зможуть побачити виставки українських художників, які живуть в Італії. Друга кімната є репродукцією українського будинку XIX століття. А у третій розміщено етнічний український одяг та аксесуари – автентичні українські вбрання, колоритні писанки, ляльки-мотанки тощо.

Організатори музею у Болоньї планують активно співпрацювати з українською громадою не лише в Італії, а й в Україні.