В Єревані відновили акції протестів. Учасники вимагають відставки прем'єра

Мітинги почалися 10 листопада
Фото: EPA
У Єревані перекрили практично всі головні вулиці, на них проводять акції непокори.

У Єревані (Вірменія) протестувальники перекрили ділянку критого ринку на проспекті Маштоца візками з капустою і гарбузами. Вони вимагають відставки прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна. Про це 3 грудня повідомив News.am.

На думку протестувальників, Пашинян своєю політикою "продав національну гідність" Вірменії. Учасники акції скандували: "Нікол – зрадник".

Видання зазначає, що громадяни, які вимагають відставки прем'єра, на різних вулицях Єревана проводять акції непокори. Сьогодні одночасно перекрили практично всі головні вулиці столиці. Закрито, зокрема, вулиці Абовяна, Ханджяна, Саят-Нову, а також проспекти Баграмяна і Мяснікяна.

Arminfo повідомляє, що учасники протесту блокували рух не більше ніж п'ять хвилин через попередження від правоохоронних органів.

Мітинги почалися 10 листопада з підписання тристоронньої заяви главою уряду Вірменії. Організаторами акції є опозиційні сили Вірменії.

Сьогодні опозиція назвала свого кандидата на посаду прем'єр-міністра. Ним став Вазген Манукян, який у 1992–1993 роках обіймав посаду міністра оборони й у 1990–1991 роках – прем'єр-міністра.

23 квітня 2018 року вуличні акції протесту в Єревані змусили тодішнього главу уряду Сержа Саргсяна піти у відставку. Із 2008-го до 2018 року він був президентом Вірменії і намагався зберегти свою владу на новій посаді після переходу країни до парламентської форми правління.

Проведення дострокових виборів парламенту було однією з обіцянок Пашиняна, який очолював протести. У грудні 2018 року його блок "Мій крок" переміг на позачергових парламентських виборах у країні.