В.о. прем'єра Вірменії знову відмовився від переговорів із лідером протестів Пашиняном

Пашинян закликав Карапетяна провести переговори "в присутності народу"
Фото: ЕРА

Виконувач обов'язків прем'єр-міністра Вірменії Карен Карапетян вважає безперспективною участь у переговорах із лідером протестів, депутатом Ніколом Пашиняном. "Ведення переговорів у присутності ЗМІ передбачає, що їхньою метою не є досягнення результату", – повідомив спікер глави вірменського уряду.

Виконувач обов'язків прем'єр-міністра Вірменії Карен Карапетян знову відмовився від переговорів із лідером протестів, опозиційним депутатом Ніколом Пашиняном. Про це 27 квітня заявив у Facebook прес-секретар глави уряду Арам Араратян.

"Чергове запрошення Нікола Пашиняна практично не відрізняється від попереднього, крім того, що цього разу він не диктує, з ким потрібно прийти на переговори. Відповідь Карена Карапетяна та сама, що і минулого разу. Переговори, у яких одна сторона диктує порядок денний, а інша не може презентувати свій, не можна вважати переговорами. Крім того, Карен Карапетян і далі дотримується тієї думки, що ведення переговорів у присутності ЗМІ передбачає, що їхньою метою не є досягнення результату", – ідеться в повідомленні.

Також Карапетян вважає "неперспективною" участь у таких переговорах.

"На думку Карена Карапетяна, пану Пашиняну варто пристати на пропозицію президента республіки всім парламентським і позапарламентським силам про спільне обговорення ситуації в країні та можливі шляхи її розв'язання", – додав спікер в.о. прем'єра Вірменії.

23 квітня вуличні акції протесту в Єревані змусили прем'єр-міністра Сержа Саргсяна піти у відставку. Із 2008-го до 2018 року він був президентом Вірменії й намагався зберегти свою владу на новій посаді після переходу країни до парламентської форми правління.

Виконувачем обов'язків глави уряду став перший віце-прем'єр, соратник Саргсяна, колишній топ-менеджер російського "Газпрому" Карен Карапетян.

24 квітня в.о. прем'єр-міністра повідомив, що скасував заплановану зустріч із лідером опозиції Ніколом Пашиняном. За словами Карапетяна, опозиціонер "висунув нові умови" й у такий спосіб відмовився від діалогу. Пашинян заявив, що влада намагається використовувати відставку Саргсяна для збереження впливу керівної Республіканської партії.

25 квітня активісти відновили протести у країні. Того самого дня президент Вірменії Армен Саркісян оголосив про початок консультацій із парламентськими й непарламентськими політичними силами. 26 квітня Пашинян закликав Карапетяна провести переговори "в присутності народу".

Після розпаду урядової коаліції опозиційна парламентська фракція "Єлк" висунула кандидатуру свого голови Пашиняна на посаду прем'єр-міністра.

Вибори нового прем'єр-міністра країни можуть пройти 1 травня.