У Радбезі ООН рішуче засудили запуск балістичних ракет Північною Кореєю

У РБ висловили "серйозну стурбованість стосовно все більш дестабілізуючої поведінки КНДР та її непокори Раді Безпеки"
Фото: ЕРА

Усі дії КНДР, пов'язані з випробовуваннями балістичних ракет, підвищують напруженість у регіоні та поза його межами, а також ризик регіональних перегонів озброєнь, заявили у Раді Безпеки ООН.

Рада Безпеки (РБ) ООН рішуче засуджує запуск КНДР чотирьох балістичних ракет 6 лютого, йдеться у заяві для преси.

У Радбезі зазначили, що всі дії КНДР, пов'язані з балістичними ракетами, сприяють розвитку у Північній Кореї систем доставки ядерної зброї, підвищують напруженість у регіоні та поза його межами, а також ризик регіональних перегонів озброєнь.

"Члени Ради Безпеки також із жалем зазначили, що КНДР витрачає ресурси для запуску балістичних ракет, у той час як громадяни багато у чому мають потребу", – йдеться у заяві.

У РБ висловили "серйозну стурбованість стосовно все більш дестабілізуючої поведінки КНДР та її непокори Раді Безпеки".

6 лютого Північна Корея запустила чотири балістичні ракети, які пролетіли майже 1 тис. км у бік Японського моря. Вони впали неподалік від виключної економічної зони Японії.

З огляду на запуск ракет прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе заявив, що КНДР "перейшла на новий рівень загрози".

У міністерстві закордонних справ Південної Кореї засудили запуск ракет, назвавши його "обурливим і очевидним порушенням" резолюцій Ради Безпеки ООН, а також серйозною загрозою миру.

12 лютого цього року Північна Корея вже запустила одну балістичну ракету, яка, пролетівши 500 км, впала в Японське море. Запуск став першим випробуванням у КНДР відтоді, як президентом США став Трамп, і першою великою провокацією країни у 2017 році.

У Євросоюзі зазначили, що повторне нехтування КНДР міжнародними зобов'язаннями є провокаційним і неприйнятним.