У МЗС Росії заборону Самойловій на в'їзд в Україну назвали "нелюдяним актом"

СБУ заборонила Самойловій в'їзд в Україну строком на три роки
Фото: Юлия Самойлова - Официальная группа / "ВКонтакте"

Київ учинив "черговий обурливий, цинічний та нелюдяний акт", заборонивши кандидату від Росії на "Євробачення 2017" Юлії Самойловій в'їзд в Україну, уважає заступник голови міністерства закордонних справ РФ Григорій Карасін.

У Москві обурені рішенням Служби безпеки України (СБУ) заборонити в'їзд на територію країни учасниці "Євробачення-2017" від Росії Юлії Самойловій. Про це в коментарі "Интерфакс" розповів статс-секретар, заступник голови міністерства закордонних справ (МЗС) РФ Григорій Карасін.

Він назвав таке рішення української сторони "черговим обурливим, цинічним та нелюдяним актом".

Спецпредставник президента Росії з міжнародної культурної співпраці Михайло Швидкой заявив, що заборона Самойловій на в'їзд на територію України є помилкою. Він додав, що санкції проти культурних діячів – це дурість.

Сьогодні, 22 березня, СБУ ухвалила рішення про заборону в'їзду у країну на три роки російській співачці Юлії Самойловій, обраній для участі в конкурсі "Євробачення 2017".

12 березня в Росії завершився національний відбір виконавців і композицій для участі в музичному конкурсі "Євробачення 2017", який відбудеться в Києві. За його підсумками РФ повинна була представляти Самойлова з піснею Flame Is Burning.

Улітку 2015 року Самойлова виступала в окупованому Криму: вона брала участь у гала-концерті "Світ спорту і добра" в Керчі. Проїзд до Криму без проходження української митниці (з території Росії) є порушенням українського законодавства.