"Треба добре замикати двері на ніч". Медведєв пригрозив владі України після затримання кума Путіна Медведчука

Медведєв (праворуч) відреагував на затримання в Україні кума Путіна (ліворуч)
Фото: EPA
Заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв відреагував у Telegram на затримання в Україні кума президента РФ Володимира Путіна, нардепа від "Опозиційної платформи – За життя” Віктора Медведчука.

"Окремі виродки, які називають себе "українською владою", повідомляють, що хочуть вибити свідчення з Віктора Медведчука, "швидко і справедливо" засудити його, а потім обміняти на полонених. Цим діячам треба уважно озиратися по сторонах і добре замикати двері на ніч, щоб самим не опинитися серед осіб, яких обмінюють", – пригрозив Медведєв 13 квітня.

Контекст:

Увечері 12 квітня президент України Володимир Зеленський повідомив, що Служба безпеки України затримала Медведчука.

У СБУ уточнили: затримання стало результатом багаторівневої спецоперації (Медведчук, який перебував під домашнім арештом, утік після початку вторгнення РФ до України 24 лютого, українські правоохоронці в березні оголосили його в розшук).

За словами Зеленського, кум глави Кремля переховувався 48 днів і був затриманий, коли спробував покинути межі України. Українську військову форму той надів сам, щоб "замаскуватися", сказав Зеленський. Президент пропонує обміняти його на полонених українських військовослужбовців.