"Величезні гроші за висунення". Навальний розповів про розмову із Собчак до виборів

Навальний заявив, що Собчак показала себе на виборах президента РФ "чемпіоном лицемірства"
Фото: EPA

За словами російського опозиціонера Олексія Навального, журналістка Ксенія Собчак приїхала до нього додому за кілька місяців до висунення кандидатом у президенти й розповіла, що їй пропонують гроші за участь у виборах. Собчак заявляє, що такого не говорила.

Російський опозиціонер Олексій Навальний заявив в ефірі "Навальный LIVE", що журналістка Ксенія Собчак нібито розповідала йому про величезні гроші, які їй пропонували за висунення кандидатом у президенти.

Політик заявив, що вона показала себе на цих виборах "чемпіоном лицемірства".

"Ти приїхала до мене додому о другій годині ночі. Це була остання наша з тобою розмова до цієї зустрічі, за кілька місяців до того, як ти оголосила (про висунення кандидатом у президенти. – "ГОРДОН"). І дослівно сказала мені і їй (дружині Навального Юлії. – "ГОРДОН"), сидячи на моїй кухні й розпиваючи чай: "Мені пропонують величезні гроші за висунення, і я не знаю, що робити", – розповів Навальний.

Собчак сказала, що це неправда.

"Ти брешеш. Я сказала зовсім не так. І ти знаєш, що це не так", – підкреслила вона.

Навальний у відповідь заявив, що це "чиста правда", і звинуватив Собчак у брехні.

Президентські вибори у РФ проходять сьогодні, 18 березня, у день річниці анексії Криму.

Виборчі дільниці працюють з 8.00 до 20.00 за місцевим часом. З урахуванням того, що у РФ 11 часових зон, голосування розтягнуте майже на добу – з 22.00 суботи (за Києвом) до 20.00 неділі. Видання "ГОРДОН" веде онлайн-трансляцію найбільш важливих подій дня виборів.

Кандидатами в президенти РФ є Сергій Бабурін ("Российский общенародный союз"), Павло Грудінін (КПРФ), Володимир Жириновський (ЛДПР), Ксенія Собчак ("Гражданская инициатива"), Максим Сурайкін ("Коммунисты России"), Борис Титов ("Партия роста"), Григорій Явлінський ("Яблоко"), а також чинний президент Володимир Путін.

Навального ЦВК РФ відмовилася реєструвати кандидатом у президенти через його судимість.