"Відпеелерилися?" Путін наважився на близький контакт із Лукашенком після шестиметрових столів із лідерами Заходу. Відео

Зустріч Лукашенка і Путіна відбулася у Кремлі
Фото: kremlin.ru
18 лютого президент Росії Володимир Путін провів у Москві перемовини з Олександром Лукашенком, який перебуває при владі в Білорусі, на початку зустрічі він запитав у білоруського політика: "Відпеелерилися?" Відео епізоду опублікував Telegram-канал RIA_Kremlinpool.

Після цього запитання Путін і Лукашенко потиснули один одному руки та обійнялися.

Під час перемовин у Кремлі щодо "широкого кола питань" Лукашенко заявив, що радий "хоча б трохи розбавити західну еліту".

У лютому з Путіним у Москві зустрічалося кілька лідерів країн Європи. Зокрема, 7 лютого під час переговорів із президентом Франції Еммануелем Макроном та 15 лютого на зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцом главу Кремля відділяв від співрозмовників шестиметровий стіл.

Коментуючи відстань між Путіним і Макроном, прессекретар російського президента Дмитро Пєсков пояснив, що французький президент відмовився здавати російським медикам ПЛР-тест на коронавірусну інфекцію.

Контекст:

Путін щеплений проти коронавірусу. Попри це ЗМІ неодноразово писали, що росіянам, які контактують із ним на різних заходах, доводиться заздалегідь витримувати карантин. Зокрема, провели тиждень у карантині та без тренувань призери Олімпіади в Токіо, незважаючи на те, що деяким із них треба було готуватися до інших змагань.