"Виконуєте царський обов'язок". Глава Кубанського козачого хору сказав Путіну, що молиться за нього. Відео

Захарченко заявив, що "порятунок Путіна – це порятунок світу"

Фото: kremlin.ru

Художній керівник Кубанського козачого хору Віктор Захарченко 2 лютого під час вручення нагород у Кремлі, звертаючись до президента РФ Володимира Путіна, заявив, що молиться за нього. Відео нагородження розмістив у Facebook телеканал "Дождь". 

"Порятуй вас, Господи. Молимося за вас! Ви виконуєте сьогодні царський, так би мовити, обов'язок. Ви та людина, у яку ми віримо, за яку молимося, тому що ваш порятунок – це порятунок Русі і світу", – звернувся Захарченко до Путіна.

Після цього він поскаржився на брак підтримки хору з боку влади, відсутність акустичної зали та нестачу приміщень для концертів.

У коментарях під відео Захарченка критикують за популізм та раболіпність щодо Путіна.

"Не мудруючи лукаво, лизнув до самих гланд", "Рабство як воно є", "Рабський менталітет", "Лизнув аж до простати! По-царськи!", "Кріпосне право начебто вже скасували... чи ні?", "Ой блін, із цією країною нічого не можна зробити", – пишуть користувачі.

Контекст:

Кубанський козачий хор заснували в Росії 1811 року. Його художнім керівником і головним диригентом є народний артист Росії Віктор Захарченко. У складі колективу – 72 солісти, повідомляють на сайті хору.

2014 року Росія анексувала український Крим. Перед проведенням так званого референдуму про "приєднання" Криму до РФ Захарченко підписав звернення "Діячі культури Росії – на підтримку позиції президента [Путіна] щодо України та Криму", в якому виправдав агресивну політику Кремля.

Захарченка занесено до бази даних українського сайта "Миротворець". Причиною його занесення до списку "Чистилище" вказано замах на суверенітет та територіальну цілісність України, участь у пропагандистських заходах країни-агресора проти України, участь у спробах легалізації анексії Криму, а також свідоме порушення державного кордону України з метою проникнення у захоплений російськими окупантами Крим.