Виробник взуття Ecco втратив право постачати взуття королівському двору Данії через роботу в РФ

Ecco була постачальником королівського двору Данії із 16 квітня 1991 року
Фото: depositphotos.com

Виробник взуття Ecco втратив статус постачальника для королівської сім'ї Данії через роботу у РФ. Про це повідомив 6 липня данський телеканал TV 2.

Строк дії договору на постачання взуття для королівської сім'ї спливає 16 квітня 2023 року, і його не буде продовжено. Про це королівський дім повідомив Ecco.

Компанія була постачальником королівського двору із 16 квітня 1991 року.

У своїй заяві Ecco зазначила, що керівництво компанії приймає рішення королівського дому і більше не може нічого додати.

Компанія не уточнює причин такого рішення королівського дому. Але TV 2 зазначає, що останні місяці Ecco різко критикували за те, що компанія продовжує вести бізнес у Росії після того, як вона напала на Україну.

Контекст:

Ecco – данський виробник та продавець взуття, заснований 1963 року. Компанія починала з виробництва лише взуття, але згодом розширилася до виробництва шкіри, а також аксесуарів та невеликих виробів зі шкіри.

У Росії створено 200 магазинів компанії, у яких працює понад 1800 людей. Після російського вторгнення компанія продовжила працювати у РФ, через що у Данії кілька дилерів відмовилися від співпраці з Ecco. Зокрема, Magasin та мережа Euro Sko вирішили зняти з полиць взуття Ecco.