Влада Балі підтвердила, що Лавров був у лікарні на обстеженні

За даними ЗМІ, у Лаврова були проблеми із серцем
Фото: ЕРА
Глава МЗС Росії Сергій Лавров побував в Індонезії на медичному обстеженні напередодні саміту "Великої двадцятки", повідомив 14 листопада глава адміністрації острова Балі Ваян Костер, інформує Associated Press.

Індонезійський чиновник розповів, що у найбільшій на Балі лікарні Лавров пройшов невеликий "медичний огляд", після чого російського дипломата виписали із задовільним станом здоров'я.

72-річний Лавров прибув на Балі на зустріч представників G20, заплановану на 15 листопада.

Раніше сьогодні Associated Press із посиланням на анонімних індонезійських чиновників повідомило про відвідування Лавровим лікарні. У російського дипломата нібито були проблеми із серцем.

Водночас речниця МЗС Росії Марія Захарова заперечила інформацію про госпіталізацію Лаврова, назвавши її "вищим пілотажем фейків". 

Контекст:

Саміт G20 відбудеться 15–16 листопада. Президент України Володимир Зеленський візьме в ньому участь, але, найімовірніше, в онлайн-форматі.

У Кремлі спочатку заявляли, що президент РФ Володимир Путін погодився на запрошення на саміт, але не говорили, як він братиме участь у ньому – очно або за допомогою відеозв'язку. В урядах Італії та Великобританії висловлювали думку, що Путіна не буде на Балі, президент Індонезії Джоко Відодо говорив у серпні, що Путін сказав йому: приїде особисто.

8 листопада Відодо після розмови з Путіним заявив, що той приєднається до саміту віртуально, якщо приїхати йому не вдасться.

10 листопада прессекретар глави Кремля Дмитро Пєсков оголосив, що російську делегацію очолить Лавров, а наступного дня він сказав, що Путін не має наміру брати участь в зустрічі G20 ні віртуально, ні очно.

Держсекретар США Ентоні Блінкен контактувати з Лавровим на саміті лідерів не планує, заявили в Держдепі 10 листопада.