Влада фінського міста Каугава запропонувала розмістити в їхньому населеному пункті базу НАТО

Фінляндія стала 31-м членом НАТО 4 квітня
Фото: ЕРА

Влада фінського міста Каугава запропонувала розмістити в їхньому населеному пункті базу НАТО. Про це йдеться в заяві місцевої влади, опублікованій 19 квітня.

Таке рішення міська рада Каугави ухвалила одностайно.

Місцева влада аргументує свою пропозицію тим, що їхнє місто має вигідне розташування.

"Каугава – єдиний військовий аеропорт Фінляндії, розташований у центрі між країнами Балтії, Балтійським морем і всіма північними країнами", – ідеться в повідомленні.

Влада міста також зазначає, що в їхньому аеропорті довга злітно-посадкова смуга – 2,7 тис. метрів. Крім цього, Каугава має добрі логістичні зв'язки наземним, залізничним і морським транспортом.

Водночас фінське видання Yle повідомляє, що влада Фінляндії поки не ухвалювала рішень про розгортання на території країни баз НАТО.

Контекст:

Фінляндія разом зі Швецією одночасно подали заявки на вступ у НАТО 18 травня 2022 року – після того, як Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну.

1 березня 2023 року Фінляндія схвалила законопроєкт про вступ у НАТО. 23 березня закон підписав президент країни Саулі Нійністьо.

Планували, що Швеція й Фінляндія вступлять в Альянс разом, однак проти членства в НАТО Швеції була Туреччина. Анкару не влаштовує ставлення Швеції до Робітничої партії Курдистану, яку Туреччина вважає терористичною організацією.

Фінляндія стала 31-м членом НАТО 4 квітня.