"Вони нічого не варті". Лагард закликала регулювати криптовалюти на тлі падіння біткоіна

ЄЦБ планує випустити цифрове євро до 2026 року
Фото: ЕРА
Цифрові активи є спекулятивними і надзвичайно ризикованими інвестиціями, таку заяву зробила голова Європейського центрального банку (ЄЦБ) Крістін Лагард 22 травня в ефірі данського телешоу College Tour.

Лагард зазначила, що її дуже непокоять люди, які не розуміють ризиків інвестування у криптоактиви і можуть утратити все.

На її думку, криптовалюти "нічого не варті, нічим не підкріплені, у них немає базового активу, який міг би бути якорем безпеки". Лагард зазначила, що ніколи не інвестувала у криптоактиви, але її син пробував і йому "не дуже пощастило".

Водночас голова ЄЦБ протиставила криптоактивам цифрове євро, яке регулятор планує випустити до 2026 року. На відміну від криптовалюти, його буде забезпечено активами ЄЦБ.

"Того дня, коли у нас з'явиться цифрова валюта, будь-яке цифрове євро, за ним стоятимемо ми, і це зовсім інша історія", – сказала вона,

Заява Лагард прозвучала на тлі кризи на ринку цифрової валюти, протягом останнього тижня біткоін утратив 20% вартості.

На початку травня ціна біткоіна піднялася до $40 тис., але відтоді криптовалюта стабільно дешевшає. На думку аналітиків, вартість біткоіна мала закріпитися на рівні $30 тис., але, якщо не зможе там утриматися, падіння ціни триватиме. Відтоді біткоін уже двічі опускався нижче від цієї позначки.