"Вони обдурили нас. У цьому проблема – росіяни весь час брешуть". У Білому домі обурені публікацією в російських ЗМІ фото Трампа з Лавровим

У Білому домі стверджують, що ця фотографія Лаврова, Трампа і Кисляка не повинна була потрапити у пресу
Фото: EPA

Згідно з протоколом, на зустріч президента США Дональда Трампа і міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова не допускали фотокореспондентів ЗМІ, однак знімки були негайно надруковані російським агентством ТАСС.

На зустріч президента США Дональда Трампа і голови міністерства закордонних справ Росії Сергія Лаврова 10 травня у Вашингтоні не пустили жодного американського журналіста, тоді як фотокореспондент із Росії був присутній. Як повідомляє CNN із посиланням на представників Білого дому, безпрецедентна ситуація стала результатом обману з боку делегації РФ.

Зустріч в Овальному кабінеті проходила за зачиненими дверима, на неї допускали тільки фотографів зі служби протоколу президента і міністра.

Телеканал інформує, що переговори глави держави з нижчими за рангом іноземними гостями узагалі рідко фотографують представники ЗМІ.

Однак фото Трампа, Лаврова і присутнього на зустрічі посла РФ у США Сергія Кисляка були негайно опубліковані російським державним агентством ТАСС.

Джерела CNN стверджують, що в Білому домі "розлючені".

"Вони обдурили нас. У цьому проблема з росіянами – вони завжди брешуть", – заявив співрозмовник телеканала.

Газета The Washington Post повідомляє, що Олександр Щербак, який знімав зустріч Трампа з Лавровим і Кисляком, був відрекомендований як особистий фотограф міністра закордонних справ. Про те, що він працює ще й на ТАСС, у Білому домі не знали.

Саме завдяки цій фотографії стало відомо, що Трамп зустрічався з російським послом Кисляком – основною фігурою в розслідуванні зв'язків представників команди президента з Росією.

Газета нагадала, що зустрічі з Кисляком коштували посади раднику Трампа Майклу Флінну.

Американські соцмережі їдко відгукнулися на публікацію фото.

"О, привіт, Серже, друже. Як спра... тобто я хотів сказати, дуже приємно вперше зустрітися з вами, пане посол", – імітує реакцію Трампа Mig Greengard.

"І тоді я сказав, що звільнив його за погану роботу", – іронічний підпис від Eliot Higgins.

"Трамп просить політичного притулку в російському посольстві?" – цікавиться Riverseeker.

10 травня Лавров зустрівся у Вашингтоні з Трампом і держсекретарем Тіллерсоном. Згідно з офіційними комюніке, обговорювали ситуацію в Україні та Сирії, а також питання двосторонніх відносин.