ВООЗ два тижні поспіль фіксує рекорд із захворюваності на COVID-19 у світі. Лідирує Індія

В Індії зафіксували приблизнo 21 млн хворих на COVID-19
Фото: ЕРА

Кількість нових випадків COVID-19 у світі два тижні поспіль тримається на рекордному рівні від початку пандемії. Про це йдеться в щотижневому епідеміологічному бюлетені Всесвітньої організації охорони здоров'я від 4 травня.

Протягом дев'яти тижнів зафіксовано понад 5,7 мільйона нових випадків. Кількість нових смертей і далі зростає сьомий тиждень поспіль – більше ніж 93 тис. смертей, указано в бюлетені.

Помітне збільшення кількості хворих і померлих від COVID-19 фіксують у Південно-Східній Азії. На Індію припадає понад 90% випадків захворювань і смертей у регіоні, а також 46% випадків захворювань і 25% випадків смертей у світі, зареєстрованих протягом останнього тижня.

Рівень захворюваності знизився у Європі, Східному Середземномор'ї, Африці та Америці. Показники в Західній частині Тихого океану можна порівняти з попереднім тижнем, указано у звіті ВООЗ.

Крім того, кількість смертей зменшилася у Європі, Африці та регіоні Західної частини Тихого океану, а невелике збільшення було зареєстровано в регіонах Америки й Східного Середземномор'я.

Найбільшу кількість нових випадків зараження коронавірусом зареєстрували в Індії (майже 2,6 млн, збільшення на 20%). Бразилія посіла друге місце (приблизно 422 тис. нових випадків, збільшення на 4%). За нею йдуть США (понад 345 тис. нових випадків, зниження на 15%), Туреччина (майже 258 тис. хворих, зниження на 32%) і Франція (164 тис. нових випадків, зниження на 23%).

Контекст:

За даними міністерства охорони здоров'я Індії, від початку епідемії станом на 5 травня зафіксували приблизнo 21 млн хворих на COVID-19. Приріст протягом останньої доби становив 382 тис. Померло від CОVID-19 понад 226 тис. людей. Наразі лікується не менше ніж 3,4 млн пацієнтів.

Крім цього, 4 травня в Індії зафіксували новий рекорд смертності від COVID-19. Міністерство охорони здоров'я повідомило про 3780 померлих. Попередній рекорд за рівнем смертності в Індії фіксували 2 травня. Тоді упродовж доби померло 3689 пацієнтів.

З березня 2021 року в Індії фіксують випадки зараження новим штамом коронавірусу з подвійною мутацією. Це спровокувало масштабне зростання нових випадків COVID-19. Країна 12 квітня вийшла на друге місце у світі за загальною кількістю випадків інфікування коронавірусом.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.