ВООЗ назвала Європу "епіцентром коронавірусу"

ВООЗ вважає, що в Європі варто посилити карантин
Фото: ЕРА

Вільне пересування людей країнами Євросоюзу потрібно обмежити, оскільки швидкість зараження коронавірусом від цього лише зростає, заявив очільник програми Всесвітньої організації охорони здоров'я з надзвичайних ситуацій у сфері охорони здоров'я Майк Раян.

Уряди європейських країн дуже відстають у боротьбі з коронавірусом, континент перетворюється на епіцентр захворювання на COVID-19, заявив 26 жовтня очільник програми Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) із надзвичайних ситуацій у сфері охорони здоров'я Майк Раян. Його слова навела ірландська телерадіокомпанія Raidió Teilifís Éireann.

Європейські країни, за його словами, мають запровадити набагато жорсткіші обмеження, щоб зменшити рівень зараження коронавірусом. Раян закликав уряди не розкидатися можливостями, які дають карантинні обмеження, і підтримати своїх громадян у їх дотриманні.

Вільне пересування людей усередині ЄС варто обмежити, оскільки швидкість зараження від цього тільки зростає, порадив Раян.

Він додав, що, якби кожен європеєць максимально захищав себе від COVID-19, не було б необхідності в жорсткому карантині.

За даними ВООЗ, станом на 27 жовтня в Європі за весь час пандемії коронавірусною інфекцією заразилося 9,5 млн осіб. Із них померло понад 269 тис.

Добовий приріст хворих на COVID-19 у світі п'ять днів поспіль перевищує позначку 400 тис. Працівниками Державтоінспекції зафіксовано вже майже 43 млн випадків COVID-19. У трійці країн, де цей показник є найвищим, – США (майже 8,5 млн), Індія (понад 7,9 млн) і Бразилія (5,38 млн).

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.