Восьмирічна дівчинка з Бразилії виявила 18 астероїдів для NASA

Ніколь бере участь у програмі для молоді Asteroid Hunters
Скріншот: FRANCE 24 / Facebook
Восьмирічна бразильська дівчинка Ніколь Олівейра виявила вже 18 астероїдів для програми NASA. Про це 30 жовтня повідомило агентство AFP.

Сім'я Ніколь переїхала у Форталезу з рідного міста Масейо на початку цього року, коли дівчинка одержала стипендію для відвідування престижної школи. Її батьку, ученому, вдалося зберегти свою роботу і працювати дистанційно.

Коли Ніколь було чотири роки, вона попросила собі на день народження телескоп. У сім'ї не було на нього грошей, тому батьки придбали прилад тільки за три роки.

Дівчинка працює над пошуком астероїдів удома за комп'ютером, до якого під'єднано два великі монітори. Вона вже виявила 18 небесних тіл і хоче назвати їх іменами бразильських вчених і членів своєї сім'ї.

Ніколь бере участь у програмі для молоді Asteroid Hunters – проєкті NASA в партнерстві з бразильським міністерством науки, який дає можливість молоді самостійно робити відкриття.

Якщо її відкриття буде підтверджено, що може тривати кілька років, Олівейра стане наймолодшою людиною у світі, яка офіційно відкрила астероїд, побивши рекорд 18-річного італійця Луїджі Санніно.