"Загалом цілковитий жах". Російський письменник Єрофєєв розповів, як його із дружиною намагалися отруїти на кінофестивалі

Єрофєєв стверджує, що він "не сподобався комусь із місцевих"
Фото: format-a3.ru

Російський письменник Віктор Єрофєєв в ефірі радіо  "Эхо Москвы" 11 червня сказав, що його намагалися отруїти на кінофестивалі в Сочі 2018 року.

Єрофєєв повідомив, що був членом журі кінофестивалю і, як стверджує письменник, він "не сподобався комусь із місцевих". Спочатку Єрофєєву із дружиною подавали пластикові пляшки з водою, але одного разу принесли скляні. Цієї миті, на думку письменника, і сталася спроба отруєння.

"Ми беремо цю пляшечку, відкриваємо. Моя дружина Катерина починає ковтати, і взагалі просто жах якийсь коїться. Я беру цю відкриту пляшку, і в мене починається печіння рук, ніс горить. Ну, загалом цілковитий жах", – описав Єрофєєв те, що відбувається.

Сам Єрофєєв, за його словами, із пляшки надпити не встиг.

"Потім мені говорили, що якби ковтнув, то зупинка серця – і до побачення", – сказав він.

Письменник разом із дружиною викликали службу безпеки готелю.

"Вони теж спробували, у них теж ніс пече, сльози потекли. Потім прийшли загадкові люди і сказали: "Краще їдьте додому, у Москву", – зазначив Єрофєєв.

Контекст:

Єрофєєв розповів про спробу отруєння за кілька днів після виходу розслідування Bellingcat і The Insider про ймовірну причетність спецслужб до отруєння російського письменника Дмитра Бикова 2019 року. Журналісти з'ясували, що за рік до замаху за Биковим вели стеження, у якому брали участь співробітники Інституту криміналістики ФСБ та Служби із захисту конституційного ладу (2-га служба ФСБ). Це були Іван Осипов, Володимир Паняєв і Валерій Сухарєв, який користувався паспортом на ім'я Микола Горохов. Ця сама група брала участь в отруєнні російського опозиціонера Олексія Навального.

У лютому цього року журналісти Bellingcat і The Insider заявили, що співробітники ФСБ із групи отруйників Навального можуть бути причетними до ще одного отруєння – опозиціонера Володимира Кара-Мурзи.