YouTube помилково почав блокувати відео з гімном Росії

У YouTube визнали, що обмеження на російський гімн наклали необґрунтовано
Фото: depositphotos.com
YouTube почав блокувати відео, в яких був гімн Росії, – відеохостинг вирішив, що права на трек належать американській компанії Broadcast Music, Inc. Пізніше в Google визнали помилку і пообіцяли зняти обмеження.

Відеохостинг YouTube заблокував низку відео, які містять гімн Росії, через порушення авторських прав. Про це 29 січня повідомила пресслужба Роскомнагляду.

Російське відомство звернулося в Google із вимогою зняти обмеження на публікацію матеріалів, які містять гімн Росії.

"Гімн, як і інші державні символи, не є об'єктом авторських прав. Блокування платформою YouTube гімну Росії – це неприкрите і неприпустиме хамство стосовно всіх громадян нашої країни", – заявили в Роскомнагляді.

Про проблему з блокуванням гімну повідомляв, зокрема, російський відеоблогер Юрій Хованський. У своєму Telegram він розповів, що не міг завантажити через це відео, бо відеохостинг вказував правовласником гімну американську компанію Broadcast Music, Inc.

Також про проблему повідомляв Telegram-канал "Незыгарь".

Пізніше в Google визнали, що обмеження на російський гімн наклали помилково, повідомляло агентство ТАСС. Претензію Broadcast Music Inc. на авторські права на гімн у компанії назвали необґрунтованою і пообіцяли її відкликати. В Google додали, що відбиток Content ID, пов'язаний із цією претензією, було налаштовано на порушення правил хостингу.

Система Content ID дає змогу правовласникам ідентифікувати свій контент на YouTube і керувати ним. У ній зберігають зразки контенту, які завантажили правовласники, – так звані цифрові відбитки. Усі нові відео, які публікують у YouTube, порівнюють із цими відбитками. Якщо буде виявлено збіг, система Content ID заявляє права на ролики від імені правовласника і застосовує обрані ним політики.