По сирійських базах завдали ракетного удару, загинули десятки військових

Ракетного удару нібито завдали увечері 29 квітня
Фото: sana.sy

Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини повідомив, що як мінімум 26 людей загинуло 29 квітня внаслідок ракетного удару по сирійських військових об'єктах.

Увечері 29 квітня по низці військових об'єктів поблизу Хами й Алеппо завдали ракетного удару, повідомило агентство SАNA, посилаючись на військове джерело.

За його словами, "деякі військові об'єкти в околицях міст Хама й Алеппо зазнали нової агресії ворожими ракетами".

Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини повідомив, що в околицях Хами під удар потрапила 47-ма бригада сирійської армії, а також іранські військові. Наголошують, що загинуло щонайменше 26 осіб, четверо з них – сирійці.

За даними центру, ціллю ракетного удару були склади ракет типу "земля-земля", що належать іранським військовим. Зазначено, що після удару почалася пожежа. Десятки людей дістали поранення.

Телеканал Sky News Arabia повідомив, посилаючись на джерела, що жертвами ракетного удару стали 40 людей, 18 із них – іранські військові.

Зауважують, що ще 60 людей поранено. У повідомленні йдеться, що до нападу можуть бути причетними ізраїльські сили.

В армії Ізраїлю ракетний удар коментувати відмовилися, повідомляє агентство "РИА Новости".

Війна в Сирії триває із 2011 року. У бойових діях беруть участь урядові війська, опозиціонери, радикальні ісламісти, курди та бойовики "Ісламської держави".

У вересні 2014 року операцію проти ІДІЛ розпочала коаліція на чолі зі США. У вересні 2015 року до конфлікту в Сирії приєдналася Росія, у серпні 2016-го – Туреччина.