Протягом трьох днів до Telegram приєдналося 25 млн користувачів. Їхня загальна кількість перевищила пів мільярда

Приріст користувачів Telegram пов'язаний з оновленням політики конфіденційності месенджера WhatsApp
Фото: depositphotos.com
У месенджера Telegram різко зросла кількість нових користувачів. Якщо минулого року щодня в Telegram реєструвалося 1,5 млн осіб, то в період із 9-го до 12 січня їх зареєструвалося 25 млн.

2021 року кількість активних користувачів месенджера Telegram перевищила 500 млн. Про це творець месенджера Павло Дуров повідомив 12 січня у своєму Telegram-каналі.

"Протягом останніх 72 годин до Telegram приєдналося 25 млн нових користувачів. Ці нові користувачі прибули зі всього світу – 38% з Азії, 27% із Європи, 21% із Латинської Америки і 8% із країн MENA (Близький Схід і Північна Африка. – "ГОРДОН")", – написав він.

Дуров зазначив, що це дуже великий приріст користувачів порівняно з минулим роком, коли щодня реєструвалося 1,5 млн нових користувачів.

Сплеск нових користувачів Telegram частково пов'язаний з оновленням політики конфіденційності месенджера WhatsApp, який із 8 лютого почне ділитися низкою даних користувачів із Facebook. Дуров попереджав, що такі дії призведуть до відтоку користувачів, і так і сталося – користувачі WhatsApp почали масово переходити в Telegram і Signal.

Окрім того, у Telegram стали масово переходити прихильники американського президента Дональда Трампа, писав The Telegraph. Це сталося після блокування акаунта Трампа у Twitter, а також видалення з App Store і Google Play соцмережі Parler, якою користувалися його прихильники.