Заступник міністра фінансів Британії пообіцяв перевірити інформацію про відмивання британськими банками грошей із РФ

Кірбі викликали в парламент через розслідування журналістів The Guardian
Фото: ЄР

Правоохоронні органи перевірять інформацію, що потрапила в ЗМІ, про участь 17 британських банків у схемі з відмивання грошей із РФ, запевнив заступник міністра фінансів Великобританії Саймон Кірбі членів Палати громад.

Правоохоронні органи Великобританії перевірять інформацію про відмивання провідними банками країни грошей, які надходили з Росії. Про це заявив заступник міністра фінансів Сполученого Королівства Саймон Кірбі, відповідаючи на запитання членів парламенту, повідомляє The Guardian.

Видання писало, що в межах міжнародної схеми з відмивання грошей із Росії через 17 британських банків пройшло майже $740 млн.

Ця схема передбачала, що гроші з Росії переводили спочатку в банки Молдови та Латвії, а потім уже – до США і Великобританії. Зокрема, у відмиванні коштів фігурували такі великі британські банки, як HSBC, Royal Bank of Scotland, Lloyds, Barclays, Coutts.

Повідомляють, що учасники схеми мали зв'язки з російським урядом і Федеральною службою безпеки (ФСБ) Росії. Газета зазначає, що гроші з Росії "безсумнівно вкрадені або мали злочинне походження".

Кірбі, якого викликали до Палати громад через цю публікацію, заявив, що інформацію перевірять Управління з фінансового регулювання та Національне агентство зі злочинності. Вони повинні визначити, чи є підстави для початку розслідування.