Збиралася виспатися, але рано вранці пішла на роботу. ЗМІ дізналися, як минув перший день Меркель на пенсії

У перший день на пенсії Меркель вийшла з дому о 8.20
Фото: EPA
Колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель у перший день на пенсії 10 грудня рано прокинулася і поїхала на роботу. Про це повідомляє Bild.

Видання зазначило, що раніше Меркель заявляла про намір виспатися в перший день після звільнення, проте вона вийшла з дому о 8.20 і поїхала до свого нового офісу на вулиці Унтер ден Лінден у центрі Берліна. Ексканцлерка вирушила туди автомобілем і дорогою потрапила в затор, тому що у столиці випав сніг.

Після відвідин офісу Меркель поїхала на закупи до супермаркету. З нею був особистий охоронець, але візок із товарами Меркель везла сама, зазначило видання. Удень вона вирушила додому. На опублікованих газетою фотографіях Меркель була у традиційному для неї жакеті та штанах.

Bild нагадує, що на посаді канцлера ФРН Меркель до пізньої ночі засиджувалася у своєму кабінеті.

Контекст:

Меркель обіймала посаду канцлера з 2005 року. Після 15 років на посту вона відмовилася висувати свою кандидатуру на вибори. Про це вона заявила 2018 року, а у новорічному зверненні 2021 року підтвердила своє рішення.

26 вересня в Німеччині відбулися вибори до Бундестагу. У них узяло участь 47 партій. 26 жовтня повноваження Меркель на посаді канцлера припинилися.

Після перевиборів парламенту Меркель ще деякий час перебувала на посаді т.в.о. канцлера ФРН, поки Бундестаг 8 грудня не проголосував за її наступника – Олафа Шольца.

2 грудня відбулася церемонія, присвячена відставці Меркель із поста канцлера Німеччини традиційний військовий церемоніальний акт під назвою Der Große Zapfenstreich проводять у Німеччині для вшанування вищих посадовців держави, а також генералів армії, які йдуть у відставку.