Зеленський: Держава-терорист має відчувати, що світ гидує навіть просто перетинатися з Росією й російським

Зеленський прибув із візитом у Нідерланди 4 травня
Фото: president.gov.ua
Українці у війні проти РФ "об'єднані прагненням до перемоги" й "точно не хочуть узяти чуже".

Про це 4 травня під час виступу в парламенті Нідерландів (Генеральних штатах), відеозапис якого опублікували у Facebook ОПУ, заявив президент України Володимир Зеленський.

"Ми хочемо знищити підлість, із якою прийшла держава-терорист, – зазначив глава держави. – Підлість, коли російські протикорабельні ракети б'ють по звичайних торговельних центрах. Це було вчора й позавчора. І щотижня ми бачимо подібні жахливі трагедії. Підлість, коли держава-терорист ставить за мету залишити сусідній народ узимку в тотальному блекауті. Підлість, коли Росія окуповує атомну станцію, ставить на її території ракетні системи залпового вогню й під прикриттям атомних реакторів обстрілює сусідні міста. Уся ця концентрована підлість має програти разом із Росією".

За словами Зеленського, коли синьо-жовтий прапор України повертатиметься на окуповану РФ територію, "паралельно із цим держава-терорист має відчувати, що світ гидує навіть просто перетинатися з Росією й російським".

"Санкції – так. Ізоляція Росії – так. Тиск на громадян Росії, щоб вони шукали, як змінити режим у своїй країні, – так. Вироки за терор – так. Універсальні норми для всіх юрисдикцій, щоб конфіскувати російські активи й використати їх для компенсації збитків від агресії, – так. Ми маємо досягти цього максимально, щоб швидше наблизити спільний мир", – закликав президент України.

Контекст:

Зеленський прибув із візитом у Нідерланди 4 травня. Глава держави вже виступив у парламенті країни, заявивши, що Україна має отримати рішення щодо алгоритму приєднання до НАТО, а також провів зустрічі з керівниками Генеральних штатів.

Під час виступу перед представниками громадськості, політичних та експертних кіл Королівства Нідерланди й міжнародних інституцій, розташованих у Гаазі, Зеленський заявив, що президента країни-агресора Володимира Путіна мають судити у столиці міжнародного права Гаазі за злочинні дії.