Жириновський: Якщо вся Росія житиме в Сочі, у нас буде шалена економіка

Жириновський: Ми не скоювали злочинів. А будівники нової Америки – це все колишні злочинці
Фото: ldpr.ru

Лідер ЛДПР Володимир Жириновський заявив, що США мають хорошу економіку, тому що розташовані на широті міста Сочі в Росії.

Частка Росії у світовій економіці невелика через "страшний холодний клімат" і великі відстані на території РФ. Таку думку висловив лідер ЛДПР Володимир Жириновський в ефірі федерального телеканала "Россия 1".

"Уся Америка живе на широті Сочі. Якщо вся Росія житиме в Сочі, у нас буде шалена економіка! У США немає Воркути, немає Архангельська, немає Мурманська. Це ж інші умови для життя. Я згоден, у американців є підприємливість. А звідки вона? З європейських в'язниць!" – заявив він.

За словами лідера ЛДПР, американці втекли з Європи, захотівши свободи, а росіянам "нікуди і нема чого бігти".

"Ми не скоювали злочинів. А будівники нової Америки – це все колишні злочинці... Вирвавшись на волю, вони перебили місцеве населення, а ми, навпаки, звільняли місцеве населення від дикості. Тому є різниця. Не треба говорити, що у США потужна економіка. Якщо у них потужна економіка, чого вони проти нас війну не починають? Якась Росія, щось огризається. Якийсь Донбас, Крим, Сирія. У США потужна економіка, армія, великий президент... Починайте воєнні дії", – підсумував Жириновський.

Російський ВВП менший за американський майже в 15,5 раза. Частка Росії у світовій економіці – 1,77%. Водночас, за даними географічного довідника "Про країнах", Росія посідає перше місце у світі за територіями (США – на четвертому).