Жириновський назвав американців "непотребом, який виїхав із Європи"

Жириновський: Усе гнилля, що Європі було огидне, вони всі поїхали в Америку. Ви розумієте, хто їхні предки?
Скріншот: Россия 24 / YouTube

Лідер ЛДПР Володимир Жириновський заявив, що громадяни США – це "варвари-блукачі".

Лідер ЛДПР Володимир Жириновський заявив, що американці привласнили собі перемогу в Першій і Другій світових війнах. Про це він розповів в ефірі федерального телеканала "Россия 1".

"Як Америка вступила в Першу світову? У квітні 1917-го все закінчилося, приїжджають американські хлопці ділити пиріг... Друга світова, за дев'ять місяців до перемоги приїхали американці. Японія, росіяни розіб'ють японців, а американці скинуть дві бомбочки. І хто переможець? США. Це огидно, бо люди без коріння, без органіки, вони прибульці", – заявив він.

Жириновський повідомив, що хоче написати про американців новий роман під назвою "Блукачі".

"Я додам ще: варвари-блукачі. Це не Чингізхан, це не Наполеон і не Гітлер, це ось той непотріб, який виїхав із Європи, усе гнилля, що Європі було огидне, вони всі поїхали туди. Ви розумієте, хто їхні предки? Зараз є гарні люди, я згоден... Навіть Ейнштейн поїхав туди, але він же рятуючись від фашистської Німеччини", – заявив лідер ЛДПР.

США вступили у Другу світову війну 7 грудня 1941 року, після нападу Японії. Вони надавали велику економічну допомогу СРСР. 6 червня 1944 року американці відкрили Західний фронт у Європі. Війська США діяли на території Франції, Італії, Тунісу, Алжиру, Марокко, Німеччини, Нідерландів, Бельгії та Люксембургу. Також американці проводили операції в Тихому океані і в Південно-Східній Азії.

США втратили у Другій світовій війні 418 тис. убитими і 671 тис. пораненими.

СРСР оголосив війну Японії 8 серпня 1945 року, за два дні після атомного бомбардування США Хіросіми і напередодні атомного удару по Нагасакі. Акт про капітуляцію Японії було підписано 2 вересня 1945 року.