Російський експерт про те, що у КНДР їдять траву від голоду: Є певні особливості кухні на Сході

Олександр Романович: Я не хотів би, щоб у глядачів склалося враження, що в Північній Кореї люди їдять траву
Скріншот: Россия 24 / YouTube

Секретар центральної ради партії "Справедливая Россия" з міжнародних питань Олександр Романович заявив, що раціон жителів Північної Кореї не пов'язаний із рівнем життя.

Жителі Північної Кореї їдять траву не від голоду, а через особливості східної кухні. Таку думку висловив депутат Державної думи VI скликання, секретар центральної ради партії "Справедливая Россия" з міжнародних питань Олександр Романович в ефірі телеканала "Россия 1".

"Я не хотів би, щоб у глядачів склалося враження, що в Північній Кореї люди їдять траву. Це неправильно", – заявив він у відповідь на твердження політика Бориса Надєждіна, який звинуватив владу Північної Кореї у доведенні власного народу до зубожіння заради ядерної програми та протистояння всьому світу.

Романович зазначив, що у 80-х роках під час його відрядження до Африки поблизу від нього жили північнокорейські лікарі, які надавали "безоплатну інтернаціональну допомогу народу африканської держави".

"Я знаю, кого вони їли... Так, є певні особливості кухні на сході взагалі і в Китаї, і в інших країнах зокрема. Але це не має жодного стосунку до рівня життя корейських людей. Нормальні люди, з нормальним підходом до життя. Вони опинилися у важких умовах, які їм створили не вони самі, а створили ті самі США... Вони були змушені в цих умовах виживати", – наголосив він.

Романович порадив усім охочим дізнатися про життя у КНДР провести там травневі свята.

Північну Корею створив Кім Ір Сен, який фактично керував державою з 1948 року до своєї смерті у 1994 році. Після смерті його проголосили "вічним президентом" Північної Кореї. Наступним главою КНДР став син Кім Ір Сена Кім Чен Ір, а після його смерті у 2012 році державу очолив онук "вічного президента" Кім Чен Ин.

Формально Північна Корея досі перебуває у стані війни з Південною, оскільки після воєнного конфлікту у 19501953 роках країни не уклали мирної угоди.

В армії КНДР, за різними оцінками, служить від 850 тис. до 1,2 млн осіб. Вона є четвертою у світі за чисельністю, між тим Північна Корея – 53-тя за кількістю населення (приблизно 25 млн. осіб).