Жириновський закликав заборонити показ фільму "Іронія долі", який "пропагує пияцтво"

Жириновський: Ніхто ніколи в лазню не ходить під Новий рік, вони всі закриті
Фото: ЕРА

Лідер ЛДПР Володимир Жириновський заявив, що майже всі автори й актори фільму "Іронія долі, або З легкою парою!" вже померли, а сам фільм впливає на "зростання алкоголізму" в Росії.

Лідер ЛДПР Володимир Жириновський підтримав озвучене 19 грудня рішення російського "Первого канала" про відмову від показу культової радянської новорічної комедії "Іронія долі, або З легкою парою!". Відповідну заяву політик зробив на брифінгу в Держдумі, фрагмент якого опубліковано в YouTube.

"Фільм пропагує пияцтво. Ніхто ніколи в лазню не ходить під Новий рік, вони всі закриті. Ніхто там не п'є пиво з горілкою. Це все вигадав кінодраматург. Йому потрібен гарний фільм, заробити гроші. Усі вони, автори сценарію, артисти, майже всі повмирали, а на зростання алкоголізму в країні це впливає", – підкреслив політик.

19 грудня 2017 року представник ВДТРК Вікторія Арутюнова повідомила "Ленте.ру", що російський "Первый канал" 31 грудня вперше протягом 10 років не транслюватиме "Іронію долі". Джерело видання повідомило, що рішення пов'язане з правами на показ фільму.

Радянський двосерійний телевізійний фільм "Іронія долі, або З легкою парою!" режисера Ельдара Рязанова було створено у 1975 році. Уперше його показали у СРСР 1 січня 1976 року. Відтоді фільм 31 грудня щороку показує багато телеканалів.

У 1977 році фільм нагородили Державною премії СРСР.