Журнал Time показав на обкладинці "поглинання" США Росією

Журнал Time зазначає, що Росія стосовно США може досягти того, чого не вдавалося СРСР під час "холодної війни"
Скріншот: Time / Twitter
Журнал Time на своїй обкладинці розмістив ілюстрацію, на якій зображено символічне поглинання Білого дому собором Василя Блаженного, який є одним із символів Росії.

Американський журнал Time вийшов з обкладинкою, на якій у символічній формі зображено "поглинання" собором Василя Блаженного Білого дому, водночас у матеріалах номера досліджується вплив Росії на США, політика американського лідера Дональда Трампа і російські хакерські атаки.

Про це журнал Time повідомив у Twitter.

У матеріалі номера Time згадує роль Росії у президентських виборах у США, дії "російських хакерів" і спроби Росії вести пропаганду в соціальних медіа.

Time зазначає, що Росія може досягти того, чого не вдавалося СРСР під час "холодної війни" – впливати на перебіг подій у США, маніпулюючи громадською думкою.

Видання пише, що у 2016 році Росія використовувала тисячі таємних агентів і комп'ютерні програми-роботи для поширення дезінформації, посилаючись на вкрадені електронні листи екс-держсекретаря США Гілларі Клінтон.

Time підкреслює, що наразі чиновники американської контррозвідки стурбовані: який хаос може посіяти Москва з її "тисячами рук у Twitter"?

В іншій статті Time описують політику президента США Дональда Трампа щодо Росії.

Видання нагадує про те, як 15 травня з'явилися повідомлення, що президент США поділився конфіденційною секретною інформацією з міністром закордонних справ Росії і російським послом на засіданні Овального кабінету.

Видання повідомляє, що один із працівників Білого дому в той момент надіслав повідомлення другу за межами будівлі: "FML", що розшифровується як "F...ck my life" і є нецензурною лайкою.

Time також зазначає, що в Білому домі ніхто не може заперечувати одержимості Трампа питанням розслідування втручання Росії у виборчу кампанію американського президента у 2016 році.

Представники Республіканської партії говорять про нерозсудливість свого президента, пише видання, водночас деякі республіканці вже сумніваються в його профпридатності. За словами сенатора Тіма Кейна, витівками Трампа стурбовані, ймовірно, дві третини республіканців.

17 травня конгресмен-демократ від штату Техас Ел Грін закликав Конгрес США почати процедуру імпічменту Трампа. Того ж дня колишньому директору Федерального бюро розслідувань Роберту Мюллеру було доручено розслідувати ймовірні зв'язки між російським урядом та особами, залученими до виборчої кампанії Трампа у 2016 році.

У жовтні 2016 року влада США офіційно звинуватила Росію у зламі серверів американських партій, а також у втручанні до процесу президентських виборів у країні. У Кремлі ці звинувачення назвали "нісенітницею".

16 травня The Washington Post із посиланням на власні джерела повідомило, що Трамп розкрив секретну інформацію під час зустрічі в Білому домі з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим та російським послом у США Сергієм Кисляком.