ЗМІ назвали можливих наступників Столтенберга на посаді генерального секретаря НАТО

Столтенберг обіймає пост генсека НАТО із жовтня 2014 року
Фото: nato.int
До списку кандидатів на пост нового генерального секретаря НАТО потрапило п'ятеро політиків: три жінки та двоє чоловіків. Про це 4 лютого у Twitter повідомило німецьке агентство dpa.

"Колишню прем'єр-міністерку Великобританії Терезу Мей, прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте, прем'єр-міністерку Естонії Каю Каллас, колишню комісарку ЄС із закордонних справ Федеріку Могеріні і президента Румунії Клауса Йоганніса було названо як можливих кандидатів на роботу в НАТО", – ідеться в повідомленні.

Повноваження чинного генсека НАТО Єнса Столтенберга, який обіймає цю посаду з 2014 року, закінчуються у вересні. 1 грудня він очолить Національний банк Норвегії.

Столтенберг – колишній прем'єр-міністр та ексміністр фінансів Норвегії.

Контекст:

Вибір нового генерального секретаря зазвичай відбувається в НАТО в межах закритих консультацій між провідними країнами Альянсу, на яких вирішальне слово залишається за США. Потім це призначення формально затверджує Північноатлантична рада.

Очікують, що наступника Столтенберга назвуть на саміті лідерів НАТО в Мадриді, який відбудеться 29–30 червня, писало Politico.