"Зовсім інший". Лукашенко заявив, що вдруге перехворів на COVID-19, цього разу – штамом "Омікрон"

Лукашенко говорив, що не має наміру вакцинуватися проти коронавірусу
Фото: ЕРА
Олександр Лукашенко, який вважає себе президентом Білорусі, заявив, що вже вдруге перехворів на коронавірусну інфекцію. Про це він повідомив 20 січня на зустрічі з керівником російської Республіки Тива Владиславом Ховалигом, інформує БЕЛТА.

За словами Лукашенка, у нього був штам коронавірусу "Омікрон".

"Ми помічаємо, що цей "Омікрон" – це зовсім інший вірус. Може, я підозрюю, що ми вже скотилися до звичайного грипу. Я говорю це як людина, яка сама вдруге – уже цим "Омікроном" – перехворіла. [...] Він пневмонії не дає. Я, наприклад, на ногах його переніс. І помітив лише наприкінці, коли якийсь там тест зробили", – розповів він.

За словами Лукашенка, "із цим вірусом не так люди хворіють".

БЕЛТА нагадує, що вперше політик перехворів на COVID-19 у липні 2020 року.

Контекст:

На початку епідемії коронавірусу Лукашенко скептично висловлювався про серйозність загрози. Зокрема, він називав заходи, яких вживають іноземні держави для боротьби з коронавірусом, "коронапсихозом". Згодом він змінив думку. Коли Лукашенко говорив про першого зареєстрованого у країні померлого від коронавірусу, обурився: "Завтра 80 років буде – чого ти ходиш цією вулицею?"

Улітку 2020 року в інтерв'ю засновнику видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону Лукашенко припустив, що коронавірусну інфекцію йому "підкинули".

Навесні 2021 року Лукашенко заявив, що не має наміру вакцинуватися проти коронавірусу і ніколи не робив щеплення проти грипу.

У жовтні Лукашенко припустив, що COVID-19 може стати "ліками від онкологічних захворювань".