"Зрештою виживе". В уряді Словаччини повідомили, що Фіцо успішно прооперували

Операція Фіцо у лікарні у Банська-Бистриці "минула добре", його життю нічого не загрожує, зазначив його заступник Тараба
Фото: EPA

Медики в лікарні в Банська-Бистриці завершили оперувати прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, на якого 15 травня було скоєно замах. Про це в інтерв'ю ВВС повідомив його заступник Томаш Тараба.

За його словами, операція Фіцо "минула добре" і його життю нічого не загрожує.

Тараба розповів, що прем'єр "дістав важке поранення – одна куля пройшла через живіт, а друга влучила у суглоб", після чого його доправили до лікарні на операцію.

Він висловив думку, що Фіцо "зрештою виживе".

Як зазначив Denník N, словацький прем'єр перебуває при тямі.

Контекст:

15 травня у Фіцо стріляли у словацькому місті Гандлова, коли політик вийшов до місцевих жителів після виїзного засідання кабінету міністрів.

Фіцо в момент нападу спілкувався з людьми, які зібралися біля будівлі. Один із них крикнув "Робо, йди сюди!" – після чого пролунало чотири чи п'ять пострілів і політик упав на землю, повідомили ЗМІ. Видання Euractiv нагадує, що це перший напад із вогнепальною зброєю на главу уряду європейської держави за 38 років – після вбивства прем'єра Швеції Улофа Пальми 1986 року.

Словацькі ЗМІ пишуть, що замах скоїв 71-річний Юрай Ц. із Левіце, поет та активіст.

Фіцо внаслідок замаху дістав кілька вогнепальних поранень, за даними ЗМІ – у живіт, руку й ногу. Словацького прем'єра після замаху гелікоптером доправили до шпиталю в Банська-Бистриці для термінової операції, оскільки до Братислави добиратися було надто довго.